Párkapcsolati tükör: Elismerés

2018.04.11

Mennyire fontos egy párkapcsolatban az elismerés? 

Nézzük csak meg mélyebben miért is kell erről beszélnünk egy párkapcsolatban? 

Képzeljük csak el, hogy egy hosszú fárasztó nap után mikor az egyik fél hazatér a munkából, nagyon fáradtnak érzi magát és szinte már alig várja, hogy végre hazaérjen és az "otthon melege-illata"  a béke és harmónia vegye körül. 

Már a haza felé tartó úton el is képzeli, hogy otthon tárt karok, mosoly és ölelés várja. Végre senki sem piszkálja, nincs már főnök és fárasztó kollégák, nehéz feladatok sem. Csak a felesége, férje és a szerető gyerekek. Aztán mikor betoppan az ajtón, nem azt kapja amire vágyott. Sok esetben jönnek a kérdések:

"Miért most jöttél? Miért ülsz le azonnal a tv elé? Miért nem csinálod ezt még ma meg? Hogyan? Hol...és különben is nem erről volt szó, hogyha hazajössz elmegyünk még vásárolni..." Sok esetben nincs ölelés, de egy kedves szó.

Hol itt a hiba?

Mi történhet fordított esetben? Természetesen pont az ellenkezője , amikor a társunk arcán már látjuk a boldogságot, mosolyt, hogy hazatértünk.

Ilyenkor nyugodtan kimutatja a pozitív érzéseit, mert tudja, hogy a hazaérkező fél ettől jobban érzi magát. Önzetlenül nagy dolgot ad, hiszen tudjuk, hogy egy mosoly milyen gyógyír már a léleknek. Mindkét fél megnyílik és beszélgetnek.  Hiszen ha szeretünk akkor a társam boldogsága drámaian tudja csökkenteni az én stresszemet és örömmé teszi a hazaérkezésemet.

Tudván, hogy megadja nekem a számomra szükséges támogatást és hogy ez oda-vissza így fog működni. 

Figyelünk egymásra, a hangulatainkra, szavainkra.

Ha egy párkapcsolatban a felek azt érzik, hogy megbecsüli őket a másik fél, akkor a kapcsolatukban figyelmesebbek és érdeklődőbbek lesznek és ha komolyabb probléma merül fel akkor képesek lesznek figyelmesen, együtt érzően meghallgatni a másikat. 

Egy nehéz nap után a legjobb időt kiválasztva mikor társunk szeretetre és még több figyelemre vágyik fontos az együttérzés és elismerés. 

Fontos, hogy megossza velünk negatív és pozitív napját így csak segítünk beindítani a stresszellenes hormonjait.

Párkapcsolati nehézség esetén forduljon hozzám bizalommal! Spirit Viki